Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο που παρέχει περισσότερη βιταμίνη C από μια ισοδύναμη ποσότητα πορτοκαλιού, η θρεπτική αξία στο ακτινίδιο είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ η πράσινη σάρκα του διακρίνεται για την μοναδική γλυκόξινη γεύση του.

Ιστορία του ακτινίδιου

Το ακτινίδιο κατάγεται από τη Κίνα, ήρθε στην Ευρώπη το 19ο αιώνα και το 1906 στη Νέα Ζηλανδία όπου καλλιεργείται εντατικά και τα τελευταία 10 χρόνια περίπου και στην Ελλάδα. Το γνωστότερο είδος που καλλιεργείται στην Ελλάδα ονομάζεται ακτινίδιο το σινικό.

Με τη σημερινή μορφή του, το ακτινίδιο καλλιεργείται από το 1950. Το ακτινίδιο αποτελεί ένα από τα πιο εξωτικά και τροπικά φρούτα, έχει γλυκόξινη γεύση, ενώ όσον αφορά την εμφάνισή του, εξωτερικά ο φλοιός του έχει χρώμα καφέ, ενώ εσωτερικά είναι πράσινο με μικρούς μαύρους σπόρους. Το ακτινίδιο ανακαλύφθηκε από τον Hayward Wright ο οποίος του έδωσε και την επίσης γνωστή ονομασία του ως κίουι (Kiwi). Τα ελληνικά ακτινίδια της περιοχής του Σπερχειού είναι φρούτα Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παραπάνω σύνδεσμος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενεργός και ΔΕΝ επιτρέπεται να αφαιρεθεί.
0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Μετάβαση στο περιεχόμενο